ثبت مشاور

آموزش شناخت انواع کاغذ و مقوا در چاپ و بسته بندی

تاریخ : 1399.03.23
نظرات : 0

صنعتگران جوان : نوع پوشش یک محصول ف نقش مهمی در میزان تقاضا و فروش آن ایفا میکند و شکیل ترین و محکم ترین بسته بندی ، با توجه به نوع محصول ، میتواند بازار های داخلی و خارجی را برای تقاضای بیشتر و در نتیجه فروش و سود بیشتر ، مجذوب خود نماید. برای بسته بندی ها و چاپ ، از کاغذ استفاده می شود که یکی از کهن‌ترین متریال‌های بسته بندی قابل انعطاف می باشد. در ادامه با تاریخچه و انواع کاغذ و مقوای مصرفی در صنعت چاپ و بسته بندی آشنا شوید .

 

آموزش انواع کاغذ و مقوا برای چاپ و بسته بندی

بازگشت به تاریخچه

کارگران چینی که در سال 751 به دست ایرانیان اسیر شدند، این فن را با استفاده از کتان و شاهدانه، به مردم سمرقند آموختند و بعدها توسط مسلمانان در بغداد، دمشق و حتی مراکش و اسپانیا متداول شد. اولین کارخانه کاغذسازی، در سال 1154 در اسپانیا و اولین آسیاب تهیه پودر چوب، در سال 1190 در فرانسه تأسیس شده بود.

در ایران، فعالیت کاغذسازی، اولین بار با تأسیس کارخانه مقواسازی و با استفاده از کاغذهای باطله درسال 1313 شمسی در کرج شروع شد و حدود 15 سال است که با تأسیس دو کارخانه کاغذسازی پارس در هفت تپه خوزستان و کارخانه چوب و کاغذ ایران (چوکا) در گیلان، به صورت یک تکنولوژی مدرن و پیشرفته درآمده است.

 

مواد اولیه تهیه کاغذ

مواد اولیه انواع کاغذ، بطور کلی، مواد سلولزی است که از منابع مختلف تهیه می‌شوند:

• ساقه کتان، شاهدانه، پنبه که الیاف بلند (در حدود 1.2 تا 6 میلی متر) دارند.

• ساقه گیاهانی مانند گندم، جو (کاه)، نی، کنف و غیره.

• درختانی که برگ سوزنی دارند، مانند کاج (با الیاف بلند) و یا برگ پهن دارند مانند چنار (با الیاف کوتاه در حدود 0.5 تا 1.2 میلی متر)

• انواع کاغذ‌های باطله و یا خرده‌ها و قطعات مقوای کهنه

• الیاف تفاله نیشکر

هزینه تأمین مواد اولیه موردنیاز براى تولید یک تن خمیرکاغذ از تنه درختان یک میلیون و ۲۰۰ هزار ریال و از باگاس نیشکر فقط ۱۴۰ هزار ریال است. جالب اینکه آزاد کردن باگاس که زباله نیشکر است براى محیط زیست مضر بوده و تبدیل آن به کاغذ نوعى سود دو طرفه محسوب مى شود. این در حالى است که مصرف بى رویه درختان جنگلى به ویژه در مناطق شمالى کشور براى تهیه خمیر کاغذ، مى تواند اکوسیستم جنگلى این مناطق کشور را در معرض آسیب جدى و حتى نابودى قرار دهد.

 

مراحل ساختن کاغذ در کارخانه
برای ساختن کاغذ، درختان را می‌برند و به کمک دستگاه‌‌های ویژه‌ای، تنه‌ی آن‌ها را ریز ریز می‌کنند. سپس، تکه‌های کوچک چوب را با مواد شیمیایی (از جمله سود، سولفات یا سولفیت) و مقدار زیادی آب داغ، مخلوط می‌کنند. به این ترتیب، خمیری از رشته‌های سلولزی به دست می‌آید. آن‌گاه، خمیر را روی یک توری فلزی می‌ریزند تا آب اضافی خود را از دست بدهد. سپس خمیر از لابه‌لای چند غلطک می‌‌گذرد و آب خود را بیش‌تر از دست می‌دهد. پمپ‌های مکنده‌ی آب، به این کار کمک می‌کنند. سرانجام، خمیری که به صورت ورقه‌ی درازی درآمده است، با گذشتن از لابه‌لای غلطک‌های داغ، که در دستگاه‌های بزرگ بیش از 100 عدد است، خشک می‌شود و به صورت کاغذ در می‌آید. در پایان کار، دستگاهی که به رایانه ارتباط دارد، کلفتی کاغذ، اندازه‌ی آب و شمار سوراخ‌های احتمالی موجود در آن را بررسی می‌کند. در صورتی که کلفتی کاغذ در همه‌جا یکسان باشد، اندازه‌ی آب مناسب باشد و تعداد سوراخ‌ها چندان زیاد نباشد، کاغذ برش می‌خورد و به بازار فرستاده می‌شود. گاهی با بهره‌گیری از مواد دیگری، کاغذهای بهتری ساخته می‌شود. برای مثال، برای این که کاغذ سطح صاف‌تری داشته باشد و آب زیادی به خود نگیرد، نشاسته یا رزین به دست آمده از درخت کاج را به آن می‌افزایند. برای ساختن کاغذهای بسیار نرم و سفید نیز کاغذ را از لابه‌لای غلطک‌هایی می‌گذرانند که دمای بیش‌تری دارند و سطح آن کاغذ‌ها را با مخلوطی از خاک چینی و آب می‌پوشانند. هم‌چنین، برای این که کاغذ محکم‌تر شود، به آن پنبه می‌افزایند. اگر هم بخواهند از کاغذ، دستمال کاغذی درست کنند، به آن نرم‌کننده می‌افزایند و با کمک مواد شیمیایی، میکروب‌های آن را از بین می‌برند. بنابراین، با بهره‌گیری از مواد گوناگون می‌توانیم کاغذهای ویژه، مانند کاغذهای صافی، کاغذهای روغنی، کاغذهای خوش‌بو، کاغذ نقاشی، کاغذ خوش‌نویسی، کاغذهای صنعتی، کاغذ دست‌شویی و گونه‌های دیگر، ساخت.
 

در صنعت کاغذسازی انواع کاغذ را به چهار گروه کلی تقسیم می کنند

  1. کاغذ و مقوای گرافیکی
  2. انواع مقوای بسته بندی
  3. کاغذهای بهداشتی
  4. کاغذهای صنعتی برای مصارف الکترونیکی

مصرف کننده کاغذ نیز معمولاً انواع کاغذ را نسبت به مورد استفاده آن به انواع مختلف تقسیم ونام گذاری می کندکه در ادامه ، شرح داده شده اند.

 

انواع کاغذ و مقوای مصرفی در چاپ و بسته بندی

 

مقوای پشت طوسی و سفید

مقوای پشت طوسی مقوایی است با گرم های متنوع که یک طرف آن سفید است. از این نوع مقوا در چاپ جعبه و بسته بندی های مختلف استفاده می شود. مقوای پشت طوسی یا دوبلکس از ورقه های مقوا بصورت دو لایه تهیه میشود و بطور طبیعی این دو لایه با صفحه های مخصوص مرطوب به همدیگر چسبانده می شود.

این نوع مقوا در انواع سایزها تولید می شوند .
 گرماژ معمول: گرماژهای 210, 230 ,250, 280, 300, 350, 400 ارائه می شود.

مشخصات مقوای پشت طوسی و سفید:
مقوای پشت طوسی دارای این خصوصیات می باشد: سختی یا نرمی زیاد (با توجه به نوع آن)، شفافیت قابلیت چاپ بالا، معمولا روی آن سفید و پشت آن سفید یا طوسی می باشد و در پالت و در لایه فیلم های پلاستیکی بسته بندی می شود و معمولا رول و شیت (ورق) آن تولید می شود. مقواهای پشت طوسی که استفاده از آنها به خصوص در بسته بندی داروها معمول می باشد از نوع بازیافتی بوده و نظر به بازیافتی بودن آنها و حساسیت های موجود در رابطه با نوع کاربری آنها استفاده از آنها در بسته بندی های دارویی از لحاظ قانونی ممنوع می باشد. شایان ذکر است که این مقواها متاسفانه در برخی صنایع غذایی نظیر بسته بندی بستنی های لیتری و ... نیز کماکان مورد استفاده قرار می گیرند. مقوای پشت کرم یا زرد که کیفیتی بالاتر از مقوای پشت طوسی دارد معمولا در ساخت جعبه های دارویی و بهداشتی بکار می رود. نوع دیگری از مقوا در بسته بندیهای بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد و دارای مجوز وزارت بهداشت ایران است مقوای IVory board است که در ایران به ایندر برد یا ایندل برد معروف است.

موارد مصرف مقوای پشت طوسی و سفید:
عمدتا در بسته بندی بکار می رود : نظیر جعبه کفش، دستمال کاغذی، جعبه شیرینی، جعبه کبریت، جعبه خمیر دندان، و انواع بسته بندی ها در تمام صنایع

کاغذ صنعتی - کرافت

 

کاغذی با مقاومت بالا که از سولفات خمیر پالپ تهیه می شود. کاغذهای کرافت بسیار متنوعند مانند کاغذهای کرافتی که سفید نشده که برای بسته بندی استفاده می شوند تا کاغذهای کرافت سفید شده که برای تهیه کاغذهایی که پیوستگی بافت آن قوی است.

این نوع کاغذ معمولا با رنگ قهوه ای یا با رنگ سفید تولید می شود و با دوام می باشد و عموما برای بسته بندی جعبه، کارتن، پاکت (کرافت) بکار می رود گرماژ و وزن این کاغذ بسیار متنوع است بطوری که از ترکیب آنها در تولید ورق و کارتن امکان تولید بیش از یکصد نوع ترکیب در ورق های 3 لایه و 5 لایه میسر می گردد و به صورت کاغذ کرافت، مقوای کرافت و مقوای زبر یا خشن کرافت می باشد.
موارد مصرف کاغذ صنعتی – کرافت
این نوع کاغذ مورد استفاده کارخانجات تولید ورق کارتن، تولیدکنندگان پاکت سیمان و همچنین تولید ساک های کاغذی است.
معرفی کاغذ روزنامه و کاغذ LWC فانتزی
کاغذ روزنامه کاغذی است که از تفاله ی چوب (فیبرهای بازیافت شده) و بدون بکارگیری عملیات مکانیکی روی آن ساخته می شود و مقاومت آن در برابر نور پائین است و به دلایل فوق ارزان، اما شکننده و لطیف است. البته گاهی کاغذ روزنامه از خمیر اولیه چوب نیز تولید می شود ( 42 تا 48 گرمی) که سایه روشن رنگ و سطحی که اجازه می دهد چاپ عکس روی آن با وضوح بیشتری از کاغذهای روزنامه دیگر انجام شود و عرض دستگاه تولید کننده آن حدودا 1575 تا 1760 میلیمتر می باشد. این کاغذ همانطور که از نام آن پیداست، مخصوص روزنامه است و سفید، مسطح قدرت جذب بالا داشته و معمولا برای چاپ روزنامه با ماشین افست و لترپرس استفاده می شود. کاغذ روزنامه برای کارهای هنری سریع و موقتی مناسب است. از این کاغذ برای طراحی های خام و اولیه ی بزرگ و طراحی های موقتی که با مداد ذغالی یا مداد شمعی و مداد گچی انجام می شوند، استفاده می شود. کاغذ روزنامه بصورت دفترچه، ورقه و ... در دسترس است. رنگ این کاغذ معمولا فیلی رنگ است. ضمنا بصورت رنگی هم تولید می شود . این کاغذ دارای کشش سطحی کافی و مقاومت مناسب در زمان چاپ می باشد.
این نوع کاغذ به صورت رول هایی با عرض های از 70 تا 110 سانتی متر تولید می شوند . 
گرماژ معمول: گرماژ متنوع از 60 تا 250 گرم تولید می شود.

موارد مصرف کاغذهای فانتزی
این نوع کاغذ در موارد زیر کاربرد دارد: کادو مخصوص گل و هدیه، صحافی، کارت دعوت، کارت تبریک، تقویم های درجه یک، کتابهای دستی، دفترچه بانک، گواهینامه، لوازم آرایشی و دیگر مصارف بسته بندی کادوی درجه یک.
 

کاغذ چاپ و تحریر

آن چه در ایران به نام کاغذ تحریر شناخته می شود در طبقه بندی بین المللی کاغذها کاغذ تحریر و چاپ writing and printing paper نامیده می شود و انواع مختلف دارد. این کاغذ به دو صورت پوشش دار یا اندوده شده (Coated) و بدون پوشش یا اندود نشد (Uncoated) عرضه می شود.

آنچه در ایران کاغذ تحریر نامیده میشود معمولا بدون پوشش است و به گونه ای است که میتوان با جوهر روی هر دو طرف آن نوشت بدون این که مرکب به سمت دیگر کاغذ نفوذ کرده و یا نشت کند.

این نوع کاغذ در سایزهای 100*70، 90*60 تولید می شوند .

گرماژ معمول: گراماژهای 50 ،55، 60، 65، 70، 75، 80، 100، 120 GSM ارائه می شود.

موارد مصرف کاغذ چاپ و تحریر

موارد مصرف این نوع از کاغذ در صنایع چاپ و تحریر است. برای چاپ انواع کتاب، مجله و سررسید ازاین نوع کاغذ استفاده می شود.
همچنین تمام کاغذهای کپی که برای پرینت توسط پرینتر استفاده می شود، از این نوع است.

 

کاغذ و مقوای گلاسه

کاغذ چاپ دارای پوشش دورو با کیفیت بالا و کمی سنگین و با سطحی صاف و هموار را کاغذ گلاسه می نامند. تکثیر تصاویر تک رنگ و چند رنگ با کیفیت خوب نیاز به کاغذی دارد که سطح آن یکدست و صاف باشد و بصورت یکنواخت جوهر جذب سطح آن شود . کاغذ گلاسه در این مورد مناسب ترین می باشد.

کاغذ گلاسه در سایزهای 100*70، 90*60 تولید می شوند .

   گرماژ معمول: گرماژهای 80 ، 90 ، 100 ، 113 ،118 ، 135 ، 148 ، 170 ، 200 ، 250 ، 280 ، 300 ، 350 ارائه می شود.

موارد مصرف کاغذ و مقوای گلاسه

انواع مجله و جلد آن ، کارت ویزیت از مصارف اصلی کاغذ و مقوای گلاسه هستند. این نوع کاغذ به طور ویژه در چاپخانه ها و انتشاراتی ها کاربرددارد.

 

کاغذ خود کپی ( Carbonless Paper)

کاغذی با پوشش شیمیایی که شبیه به کاربن عمل می کند و یک کپی از نوشته های دست نویس را روی صفحه بعدی انتقال می دهد. این نوع کاغذ به نام NCR نیز معروف است. می توانند نقش هایی به رنگ سیاه و آبی را در زمان وارد شدن فشار بر روی آنها به کاغذ زیری منتقل کنند و هرگز دستانتان را سیاه و کثیف نمی کنند . کاغذ خودکپی به صورت ورق یا رول عرضه می شود.

گرماژ معمول: از 40 تا 240 گرمی

روش کار کاغذ های خود کپی

این صفحات در اصل به کپسولهای میکروسکپی آغشته شده اند که ترکیب آنها موجب ایجاد رنگ و انعکاس رنگ بر روی صفحه زیرین میگردد. طرز کار این نوع کاغذها بدین صورت است که وقتی هر نوع فشار مکانیکی مثل فشار تاشی بر اثر نوشتن یا تایپ کردن بر روی این کاغذها وارد میشود کپسولهای رنگی قسمت صفحه رو ، که قسمت زیرین آن دارای یک لایه روکش از کپسولهای رنگی مذکور میباشد آزاد شده و با کپسولهای صفحه زیر که قسمت روی آن آغشته شده است ترکیب شده و یکی از آنان دیگری را تقویت کرده و رنگ مشکی یا آبی را (با توجه به نوع کپسولها) منعکس مینمایند و کاغذ به این رنگ آغشته میگردد صفحات میانی کاغذهای بیش از ۲ نسخه هم روی آنها و هم پشت آنها به این کپسولها آغشته میگردد و به علت ۲ بار آغشته شدن است که گرماژ یا وزن کاغذهای میانی سبکتر از کاغذهای اول و آخر میباشد . هر سطح این کاغذها پوشیده شده از میلیونها کپسول میکروسکپی میباشد که کاملا خشک شده است . در اصل محلولی از کپسولهای رنگی بی رنگ (در ظاهر) و روغن مخصوص میباشد که تماما بوسیله کپسولهای پلاستیک مانندی پوشیده شده اند که در اثر فشار شکسته میشوند نسخه های کپی کاغذهای کاربن لس جهت افزایش کاربرد در تفکیک اسناد تولید و افزایش سرعت گردش امور اداری در رنگ بندی های متفاوت عرضه میگردند.

کاغذ انجیلی Bible Paper

کاغذی بسیار نازک که معمولا برای چاپ کتاب های قطور و ارزشمند استفاده می شود. این نوع کاغد به دلیل استفاده در چاپ انجیل به کاغذ انجیلی و همچنین کاغذ هندی India Paper نیز معروف است.

 

مقوای کارتی ( Index Board)

مقوایی در رنگهای متنوع. از این نوع مقوا برای جدا سازی بخش های مطالب در زونکن و از نوع مرغوب آن نیز گاهی برای چاپ کارت ویزیت استفاده می شود.

 

مقوای پشت کرم یا زرد

این نوع مقوا که کیفیتی بالا تر از مقوای پشت طوسی دارد معمولا در ساخت جعبه های دارویی و بهداشتی بکار می رود.

گرماژ معمول: از 200 تا 300 گرمی

 

کاغذ مکانیکی با سطح بسیار صاف (Mechanical Sc Printing)

خمیر این کاغذ از مواد معدنی بیشتری برخوردار است و شفافیت آن نیز به دلیل پرداخت شدن زیاد سطح آن با نوردهای سوپرکلندر (Super Calender) است.کاغذ چاپ مکانیکی اس سی (Sc) به شکل گسترده ای در چاپ با ماشین های روتوگراور و برای کارهای چاپی مثل: مجله ها با تیراژ بالا، کاتالوگ و ضمائم رنگی مجله ها مصرف می شود.

گرماژ معمول: این کاغذ بین 54 تا 80 گرم در مترمربع متغیر است.

 

کاغذ شیمیایی (Wood free Printing)

این نوع کاغذ بدون خمیر مکانیکی است و از خمیر چوب شیمیایی ساخته شده و کاغذ تولیدی آن از رنگ و کیفیت بسیار خوبی برخوردار است و برای مجله ها مورد استفاده قرار می گیرد.این کاغذ از کاغذ مکانیکی مقاوم تر است و به صورت رول یا ورق عرضه می شود. این کاغذ به عنوان کاغذ چاپ افست شناخته شده است.

گرماژ معمول: این نوع کاغذ حدود 60 تا 135 گرم در هر متر مربع است.

 

کاغذ شیمیایی آنتیک (Woodfree Antique Wove)

این کاغذ که حجم بیشتری دارد برای کتاب های نازک مناسب تر است.

 

کاغذ با جلای قوی (Cast Coated Paper)

این نوع کاغذ بسیار صاف و براق و یکنواخت است و با روشی معمولی اندود می شود. 

گرماژ معمول: آن بین 70 تا 135 گرم در هر متر مربع است.

 

کاغذ با خطوط مشخص (Wove and Laid Paper)

این نوع کاغذ با استفاده از سیلندر دندی رول (Dandy Roll) به صورت ساده و یا با خطوط مشخص تولید می شود که به راحتی قابل تشخیص است. کاغذ ساده معمولاً از بافت یک نواختی برخوردار است که با قرار دادن آن در مقابل نور مشخص می شود. کاغذ خط دار با مشاهدۀ یک سری خطوط مشخص می شود. هر دو نوع کاغذ را می توان با آب نقش به شکل طرح یا نوشته در سطح آن تهیه نمود. کیفیت هر دو کاغذ به هیچ وجه بستگی به صاف بودن و یا خط دار بودن آن ندارد. بلکه تنها پوشش روی دندۀ رول است که انواع آن را از یکدیگر متمایز می کند.

 

کاغذ کارتریج (Cartridge)

این کاغذ از نظر ظاهر شبیه کاغذ آنتیک فشرده است که از انواع آن برای چاپ و رسم استفاده می شود. کاغذ نسبتاً سختی است و از خمیر چوب با الیاف کوتاه ساخته می شود .

گرماژ معمول: گرماژ آن بین 60 تا 170 گرم در هر متر مربع است.

 

کاغذ لعاب دار (Enamel Paper)

این کاغذ تنها از یک طرف پوشش شده است و کیفیت آن بسیار بالاست. نوع ارزان تر آن برای پوشش جعبه های مقوایی و انواع مرغوب تر را برای چاپ اتیکت مصرف می کنند. این کاغذ در رنگ های مختلف تولید می شود.

 

کاغذ دفاتر حسابداری (Ledger or Account Paper)

این کاغذ از انواع کاغذ تحریر است که در ساخت دفاتر حسابداری مورد استفاده قرار می گیرد. این کاغذ معمولاً به رنگ آبی روشن است و با آب نقش و بدون پوشش گلاسه تهیه می شود.

گرماژ معمول: گرماژ این نوع کاغذ بین 85 تا 120 گرم در هر متر مربع است.

 

کاغذ جلد (Cover Paper)

معمولاً این کاغذها از نوع ضخیم و با قابلیت تاشدن تهیه می شود. کاغذ جلد به شکل ساده و یا با سطح برجسته تهیه می شود و به نام شمیز معروف است.

 

کاغذ سربرگ و چندنسخه ای (Bank and Bonds)

از این نوع کاغذ برای مصارف کارهای تایپی استفاده می شود که نیاز به کاغذ مات دارد. اما به عنوان کاغذ تحریر نیز مورد استفاده قرار می گیرد و برای مصارف اداری مناسب است. انواع مرغوب این کاغذ را هنوز هم با استفاده از مقداری پارچه در خمیر آن تولید می کنند و در پرداخت نهایی آن آب نقش نیز زده می شود، اما انواع معمولی آن از خمیر چوب تهیه می شود که ارزان تر است. این کاغذ در رنگ های مختلف و سفید عرضه می شود و معمولاً به عنوان کاغذ کرم رنگ ساده شهرت دارد. کاغذهای بسیار نازک نیز با وزن 30 گرم در مترمربع که در بعضی موارد، کاغذ پستی یا چند نسخه ای نامیده می شوند، در مواردی که نیاز به چند نسخه از کار تایپ شده وجود داشته باشد، مورد استفاده قرار می گیرد.

 

کاغذ فتوکپی (Duplicators)

این نوع کاغذ به منظور استفاده در دستگاه های فتوکپی ساخته می شود. کاغذ فتوکپی به رنگ سفید و یا در رنگ های دیگر ساخته می شود که به شکل ساده و یا با خطوط موازی با آب نقش تهیه می شود . 

گرماژ معمول: به صورت 70 یا 80 گرمی تولید می شود.

 

کاغذ افست (Offset Printings)

کاغذ چاپ افست به طور مشخص برای چاپ لیتوگرافی ساخته شده و معمولاً کمی سفیدتر از کاغذ کارتریج با ته رنگ کرم است. عملیات پرداخت و پوشش کاغذ افست از نوع مرغوب است که معمولاً بدون پرز تهیه می شود. بهترین نوع کاغذ افست را در ماشین کاغذسازی مجهز به دو توری آبکش، تولید می کنند.

 

کاغذ کرومو (Chromo Paper)

این کاغذ با پوشش بسیار زیاد که معمولاً تنها در یک طرف آن انجام می شود ساخته شده و ضخامت روی پوشش آن از کاغذ گلاسه بیشتر است. مهم ترین مورد مصرف آن در چاپ اتیکت و برچسب است.

 

کاغذ پوستر (MG Poster)

این کاغذ دارای سطح صاف و براق در یک رو و سطح زبر و خشن در طرف دیگر است. سطح این نوع کاغذ در کارخانه براق می شود. انواع مختلفی از این کاغذ در بازار وجود دارد که برای مصارف بسته بندی استفاده می شود. معروف ترین نوع آن که برای چاپ مصرف می شود، در جهان به نام کاغذ پوستر شهرت دارد که سطح براق آن را چاپ کرده و از طرف زبر و خشن آن به منظور چسباندن پوستر بر روی تابلو استفاده می کنند.

گرماژ معمول: گرماژ این کاغذ از 70 تا 170 گرمی متغیر است.

 

کاغذ پلاستیکی

نوعی کاغذ از ترکیبات پلاستیک که چاپ افست به خوبی روی آن انجام می شود. بسیلر مقاوم بوده به طوری که با دست پاره نمی شود. از نوع چسبدار در لیبل محصولات استفاده می کنند.
گرماژ معمول: از 250 تا 300 گرمی

 

کاغذ پشت چسبدار

این نوع کاغذ که در نوع مات و براق وجود دارد در ابعاد 70*50 در بازار یافت می شود و چاپ افست به خوبی روی آن صورت می گیرد.

 

اختصارات روی جعبه ها :

MG Machine Glazed کاغذ یک روی براق
MC Machine Coated کاغذ اندود شده
MF Machine Finish کاغذ پرداخت شده
ES Engine Sized کاغذ آهار خورده
SC Super Calendered کاغذ بسیار صاف

 

دسته بندی :  مقالات

نظر دهید :

نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی شود

بالا